Standard

2-glaskassetter

Isolerrutor för vanliga fönster med 2 x 4 mm glas, i storlekar upp till max. 3,35 m2. Vi erbjuder endast den senaste generationens energieffektiva isolerglas som ger optimal isoleringseffekt och mindre kondens på insidan av glaset. Vi erbjuder glas med varmkant, super spacer och med den äldre typen av distanslister i aluminium. Läs mer genom att klicka på någon av produkterna nedan. 

Visa som Lista Rutnät

3 Varor

Fallande ordning
Per sida
 1. NYFörsäljning Lavenergi termorude 2-lags E10.000

  Detta energieffektiva 2-skikts isolerglas har ett u-värde av 1,1, energimärkning klass A, och en Egref av 28,3. Det levereras med en klassisk aluminiumprofil och är en vanlig typ av glas för moderna fönster idag. Garantisäkring på 5 år.

  Läs mer
 2. NYFörsäljning Termorude med lavenergi og varm kant med en u-værdi ned til 1,1.

  Isolerruta med varm kant med ett U-värde ner till 1,1. Varm kants avståndslist isolerar bättre och skapar mindre kondensering på insidan av rutan. Garantisäkring på 5 år.

  Läs mer
 3. NY 2 Lags Super Lavenergi Termoruder med varm kant u-værdi 1,0.

  Denna 2-glas super lågenergi isolerruta med varm kants avståndslist ger en ännu bättre isolering och mindre kondens på rutan, då den har ett u-värde ner till 1,0. Isolerrutan kan med fördel placeras i nordlig riktning, där solen värmer som minst. Varm kants avståndslisten kommer i flera olika färger.Garantisäkring på 5 år.

  Läs mer
Visa som Lista Rutnät

3 Varor

Fallande ordning
Per sida

Isolerglas, vad är det för något?

Isolerglas även kallat, isolerruta, termoruta, förseglad ruta och flerglasruta är en glaskonstruktion som är uppbyggd med flera glasskivor. De flera lager isolerar bättre än ett enkelglas. Mellan de olika lagerna finns ofta en isolerande gas, kallad argongas.

 

Isolerglas olika värden

Isoleringsförmåga (U-värde) Ljustransmittans (LT) och Solenergitransmittans (g) är de tre mest generella indikationer på ett isolerglas glaskonstruktion, och därmed dess funktion.

Isoleringsförmågan anges i u-värdet, ju lägre siffra, desto bättre reducerar isolerglaset värmeförlusten. U-värdet för enkelglas är ungefär 6 gånger högre än en typisk isolerruta.

Ljustransmittansen (LT) mäter hur mycket dagsljus som kommer igenom rutan.

Solenergitransmittansen (g) mäter värmen som kommer från solen. Nyare lågenergi isolerglas har oftast ett mycket lågt g-värde och ett högt LT-värde. På så sätt kan värmen från solen begränsas utan att dagsljuset som kommer genom rutan minskas.

 

Innan du väljer

Det är olika parametrar som påverkar valet av glas. Det är därför viktigt att överväga vilka funktionskrav du behöver ställa på din termoruta. På denna sida hittar du ’vanliga’ isolerrutor med två glas och goda isoleringsegenskaper. Ifall du letar efter ett isolerglas som isolerar ännu bättre kan du se på våra 3-glas isolerrutor, som istället för två glas använder sig av tre stycken.

Vi har isolerglas för alla möjliga behov, behöver du en termoruta med ljudisolering, solskydd, värmedämpning, brandglas, falsad kant, frostat glas eller liknande kan du säkert hitta det i vårt mycket stora utbud av isolerglas.

 

Installation

Det är viktigt att du installerar dina isolerglas på rätt sätt, då det både ser till att garantin gäller, och att isolerglasets egenskaper fungerar som de ska.