Solskydd

Isolerrutor med 1 skickt genomfärgat solskyddandeglas.

Dessa tvåglasfönster används typiskt där du gärna vill begränsa ljusinsläpp. De dämpar således ljusinsläpp och inte värmen. 

 

Dessa solskyddande tvåglasfönster kan fås i färgerna: grå, brun, grön och klar. 

Visa som Lista Rutnät

4 Varor

Fallande ordning
Per sida
 1. Isolerglas med ett grått solfilter och ett u-värde ner till 1.1. Rutan används typiskt när du vill begränsa ditt ljusinsläpp.

  Läs mer
 2. Isolerglas med ett brunt solfilter och ett u-värde ner till 1.1. Rutan används typiskt när du vill begränsa ditt ljusinsläpp.

  Läs mer
 3. Isolerglas med ett grönt solfilter och ett u-värde ner till 1.1. Rutan används typiskt när du vill begränsa ditt ljusinsläpp.

  Läs mer
 4. Isolerglas med ett klart solfilter och ett u-värde ner till 1.1. Rutan används typiskt när du vill begränsa ditt ljusinsläpp.

  Läs mer
Visa som Lista Rutnät

4 Varor

Fallande ordning
Per sida

Isolerglas, vad är det för något?

Isolerglas även kallat, isolerruta, termoruta, förseglad ruta och flerglasruta är en glaskonstruktion som är uppbyggd med flera glasskivor. De flera lager isolerar bättre än ett enkelglas. Mellan de olika lagerna finns ofta en isolerande gas, kallad argongas.

 

Isolerglas olika värden

Isoleringsförmåga (U-värde) Ljustransmittans (LT) och Solenergitransmittans (g) är de tre mest generella indikationer på ett isolerglas glaskonstruktion, och därmed dess funktion.

Isoleringsförmågan anges i u-värdet, ju lägre siffra, desto bättre reducerar isolerglaset värmeförlusten. U-värdet för enkelglas är ungefär 6 gånger högre än en typisk isolerruta.

Ljustransmittansen (LT) mäter hur mycket dagsljus som kommer igenom rutan.

Solenergitransmittansen (g) mäter värmen som kommer från solen. Nyare lågenergi isolerglas har oftast ett mycket lågt g-värde och ett högt LT-värde. På så sätt kan värmen från solen begränsas utan att dagsljuset som kommer genom rutan minskas.

 

Innan du väljer

Det är olika parametrar som påverkar valet av glas. Det är därför viktigt att överväga vilka funktionskrav du behöver ställa på din termoruta. På denna sida hittar du ’vanliga’ isolerrutor med två glas och goda isoleringsegenskaper. Ifall du letar efter ett isolerglas som isolerar ännu bättre kan du se på våra 3-glas isolerrutor, som istället för två glas använder sig av tre stycken.

Vi har isolerglas för alla möjliga behov, behöver du en termoruta med ljudisolering, solskydd, värmedämpning, brandglas, falsad kant, frostat glas eller liknande kan du säkert hitta det i vårt mycket stora utbud av isolerglas.

 

Installation

Det är viktigt att du installerar dina isolerglas på rätt sätt, då det både ser till att garantin gäller, och att isolerglasets egenskaper fungerar som de ska.