Ljuddämpande

Ljuddämpande lågenergi isolerglas reducerar bullernivån väsentligt, och kan vara en riktigt god investering som skapar en bättre och mer sund inomhusmiljö. De placeras typiskt där man besväras av externt buller, som till exempel trafikbuller.  

Decibel (dB) anger hur mycket av det externa bullret som de ljudisolerande tvåglasfönstren begränsat. Läs antal dB i produkternas namn och läs mer om tvåglasfönstrens isoleringsegenskaper i produktbeskrivningarna. 

Visa som Lista Rutnät

6 Varor

Fallande ordning
Per sida
 1. Denna tvåglasfönster kan stänga av ljudet op till 35 dB. Kan till exempel placeras i ett sovrum. Pris per. m2. 5 års garanti

  Läs mer
 2. NYFörsäljning Ljuddämpande lågenergi isolerglas - 36 dB

  Denna tvåglasfönster kan stänga av ljudet op till 36 dB. Kan till exempel placeras i ett sovrum. Pris per. m2. 5 års garanti

  Läs mer
 3. Denna tvåglasfönster kan stänga av ljudet op till 39 dB. Kan till exempel placeras i rum som plågas av trafikbuller. 5 års garanti

  Läs mer
 4. Denna tvåglasfönster kan stänga av ljudet op till 41 dB. Kan till exempel placeras i rum som plågas av trafikbuller. 5 års garanti

  Läs mer
 5. Denna tvåglasfönster kan stänga av ljudet op till 43 dB. Kan till exempel placeras i rum som plågas av trafikbuller från en motorväg. 5 års garanti

  Läs mer
 6. Denna tvåglasfönster kan stänga av ljudet op till 53 dB. Kan till exempel placeras i rum som plågas av trafikbuller från en motorväg. 5 års garanti

  Läs mer
Visa som Lista Rutnät

6 Varor

Fallande ordning
Per sida

Isolerglas, vad är det för något?

Isolerglas även kallat, isolerruta, termoruta, förseglad ruta och flerglasruta är en glaskonstruktion som är uppbyggd med flera glasskivor. De flera lager isolerar bättre än ett enkelglas. Mellan de olika lagerna finns ofta en isolerande gas, kallad argongas.

 

Isolerglas olika värden

Isoleringsförmåga (U-värde) Ljustransmittans (LT) och Solenergitransmittans (g) är de tre mest generella indikationer på ett isolerglas glaskonstruktion, och därmed dess funktion.

Isoleringsförmågan anges i u-värdet, ju lägre siffra, desto bättre reducerar isolerglaset värmeförlusten. U-värdet för enkelglas är ungefär 6 gånger högre än en typisk isolerruta.

Ljustransmittansen (LT) mäter hur mycket dagsljus som kommer igenom rutan.

Solenergitransmittansen (g) mäter värmen som kommer från solen. Nyare lågenergi isolerglas har oftast ett mycket lågt g-värde och ett högt LT-värde. På så sätt kan värmen från solen begränsas utan att dagsljuset som kommer genom rutan minskas.

 

Innan du väljer

Det är olika parametrar som påverkar valet av glas. Det är därför viktigt att överväga vilka funktionskrav du behöver ställa på din termoruta. På denna sida hittar du ’vanliga’ isolerrutor med två glas och goda isoleringsegenskaper. Ifall du letar efter ett isolerglas som isolerar ännu bättre kan du se på våra 3-glas isolerrutor, som istället för två glas använder sig av tre stycken.

Vi har isolerglas för alla möjliga behov, behöver du en termoruta med ljudisolering, solskydd, värmedämpning, brandglas, falsad kant, frostat glas eller liknande kan du säkert hitta det i vårt mycket stora utbud av isolerglas.

 

Installation

Det är viktigt att du installerar dina isolerglas på rätt sätt, då det både ser till att garantin gäller, och att isolerglasets egenskaper fungerar som de ska.